Wat Over Boekjes

9 februari 2017


Lezen dat doe ik al zo lang ik het alfabet ken. Van boekjes zoals Raad eens hoeveel ik van je hou tot the Hungergames. Overdag kan ik daar alleen niet echt de concentratie voor vinden, te veel geluiden en indrukken. Alleen nadat het buiten donker is en ik met mijn pyjama aan in bed stap kan ik uren lezen. Eerder heb ik wel eens tot diep in de nacht gelezen en kon ik de slaap maar niet vatten waardoor wat leiden tot een nogal slecht humeur. Nog steeds gebeurd het mij soms dat ik dat ene hoofdstuk nog net even uit moet lezen waardoor het er al snel weer 3 worden.

Vandaag een lijstje met boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb en helemaal fantastisch vindt. Ook heb ik een klein lijstje met boeken die ik binnenkort zeker ook nog wil gaan lezen. Een beetje slecht in namen onthouden ben ik wel dus eigenlijk weet ik alleen nog de recentste boeken die ik gelezen heb, oeps.

Op dit moment ben ik bezig in het boek Het nachtcircus van Erin Morgenstern, oorspronkelijk een Engels boek. Het is nogal veel om te lezen, iets meer dan 400 bladzijdes heeft dit boek. Nu zit ik ergens op de helft en begin het verhaal nu zo ongeveer te snappen. Het gaat zoals de titel al zegt over een nchtcircus dat ontstaat doordat er 2 illusionisten zijn die een 'spel' tegen elkaar spelen. Allerlei verhalen lopen door elkaar en je leest van uit veel verschillende perspectieve toch heeft alles iets met elkaar te maken
Ik kan niet nu al zeggen dat ik het een heel mooi boek vindt. Toch blijf ik lezen en ben ik het nog steeds niet zat.


Ook las ik een tijdje terug het boek Zo wit als sneeuw van Salla Simukki. Een boek wat ik normaal gesproken niet zo snel zal uitkiezen. Ik ben niet zo van de actie boeken maar dit was eigenlijk heel leuk om te lezen. Niet echt logisch uit te leggen maar het is echt een goed boek.

Het meisje in de trein ook wel The girl on the train van Paula Hawkins. Als je de titel zo ziet denk je aan een totaal ander verhaal als wat er werkelijk in voor komt. Het heeft allerlei hele onvoorspelbare wendingen en laat je echt door lezen. In het begin vond ik het echt een beetje lastig te lezen en gewoon niet zo interessant. Hoe verder ik in het verhaal kwam hoe spannender het werd en hoe graag ik meer wou weten.


Een tijdje gelezen was er op Zapp de film/serie Alleen op de wereld. Mijn vader begon gelijk over een boek wat hij vroeger altijd las, het boek Alleen op de wereld dus. Een tijdje later lag het boek bij ons thuis, echt een prachtig broek met allerlei platen erin. Het is bijna een prentenboek eigenlijk. Binnenkort wil ik deze dan ook zeker eens gaan lezen.

Nog niet zo lang geleden is er ook een boek uitgekomen van Jiami een blogger die de meeste waarschijnlijk wel kennen of in ieder geval wel eens van gehoord hebben. Niet wat jij denkt, een boek over hoe zij anorexia overwonnen heeft. Ik ben echt benieuwd naar haar boek vooral omdat ze nog maar 17 jaar is en ze het gewoon al zo veer heeft geschopt een eigen boek uit te brengen!

Suzy en de kwallen van Ali Benjamin, hier heb ik al zo veel over gehoord. Op verschillende blogs heb ik er al recensies over gelezen en nu wil ik hem zelf eigenlijk ook wel lezen!


Ook zou ik graag het boek De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine eens lezen. Niet zo lang geleden is de verfilming er van uitgekomen die ik nog niet gezien heb maar de trailer zag er veel belovend uit. Nu wil ik dus eigenlijk het boek ook wel lezen.

Nu heb ik wel weer een lang genoeg lijstje vol boekjes. Ik weet niet of er veel van jullie ook graag boeken lezen maar als dat zo is laat dan even een leuk boek onder in de reacties zodat ik dat zou kunnen opzoeken.

Liefs,
Roos

13 opmerkingen

  1. Aah, ik hou van dit lijstje! Ik heb zelf recent 'Mislukt' van Iris Boter gelezen en ik denk dat jij dat ook een tof boek gaat vinden (a.s dinsdag verschijnt mijn recensie!) En tof dat je The girl on the train hebt gelezen! Die was inderdaad heel onheilspelbaar. Suzy en de kwallen moet je echt gaan lezen, die is ook heel tof! Leuk artikeltje, alleen maar liefde <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ga in ieder geval de recensie lezen en kan hem dan ook opzoeken in de Bibliotheek!

      Verwijderen
  2. Wat grappig dat je opa meteen begon over dat boek 'alleen op de wereld'! Ik herkende het plaatje maar wist niet zo goed waarvan.. maar toen zag ik opeens het borduurwerk wat we hier in de woonkamer hebben hangen van datzelfde plaatje, wat er al hangt zolang ik het me herinner haha. Ken het verhaal eigenlijk niet, mijn moeder was er ook meteen enthousiast over toen ik dat zei ;P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was mijn vader maar dat maakt niet uit. Wat toevallig dat jullie een broduurwerk met precies deze plaat uit het boek hebben, het staat namelijk helemaal vol met platen en ik vond dit de mooiste.

      Verwijderen
  3. Klinkt goed ga ik ook zeker opzoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel boeken die ik nog niet gelezen heb. Het nachtcircus klinkt wel boeiend. Die wil ik ook wel eens lezen en het meisje op de trein staat ook nog op mijn lijstje.
    Alleen op de wereld is echt zo'n mooi boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh wat heb je al leuke boeken gelezen! Onlangs heb ik de film nog gezien van Miss Peregrine's home for Peculiar children en hij was alles wat het moest zijn (vond ik toch :) ) Zeker een aanrader x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik houd ook echt van lezen! Vooral op zondag, echt mijn leesdag. Ik lees meestal via mijn tablet met de bibliotheek app, heel handig (tip misschien). Kan je ook heel veel vinden. X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben dol op boeken! Ik lees nu Anna & The French kiss (is heel schattig en lief). Ik raad Tell Me Three Things van Julie Buxbaum en The Mazerunner van James Dashner aan! Die zijn echt héél goed en leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke tips! Ik heb net Je leeft maar één keer van Fausto Brizzi uit. Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© So It's Rose. Design by Fearne.