Draag een stukje bij

6 april 2017


We hebben het allemaal wel in de gaten maar we lijken ons gewoon een beetje dom te houden. Je kunt mij van alles wijsmaken maar ik weet zeker dat ook jij wel eens van het broeikaseffect en de opwarming van de aarde gehoord hebt. Samen moeten wij er voor zorgen deze aarde een beetje netjes te houden. Vandaar dat wij de opdracht kregen op school om eens na te gaan denken over een goed groen en duurzaam idee dat het milieu een beetje zou helpen.

Zo gingen ik en 3 andere (Joanne, Nadia en Rosalie met coole sokken) aan het brainstormen. Uiteindelijk kwamen we met een idee, een app. Ja, leuk denk je nu dat kan ik ook nog wel bedenken. Nou ik zal het eventjes snel en kort uitleggen, dit is wat er zo ongeveer in onze app zal gaan komen als wij het daadwerkelijk mogen gaan uitvoeren;

 • Over gebleven voedsel.                                                                                                              Iedereen heeft wel eens eten over. Veel mensen gooien dit eten weg. Dit zorgt voor veel voedselverspilling. Wij hebben hiervoor de oplossing. Via onze app kun je aangeven wanneer je eten over hebt en kunnen andere dit voor een klein prijsje bij jou komen ophalen. Zo verdien jij er wat aan en heeft de ander weer een maaltijd.
 •  Ecologische voetafdruk.                                                                                                               Hier kun je door middel van een aantal gegevens berekenen hoe groot jouw ecologische voetafdruk is. 1x In de zoveel tijd kun je een vragenlijst invullen, waardoor je voetafdruk berekend wordt. Door middel van statistieken wordt je vooruitgang weergegeven en kun je zelf bekijken of je vooruit bent gegaan.
 • Punten sparen. Elke keer als je je eten verkocht hebt, verdien je punten. Met deze punten kun je sparen voor kortingen op veel leuke dingen.
 • Forum. Hier kun je tips, recensies en recepten delen en vinden van andere gebruikers. Zo blijf je allemaal in contact met elkaar en kun je jouw interesses delen met andere.


 We hebben hier natuurlijk goed over nagedacht en denken met deze app zo veel te kunnen bereiken. Hier kort even alle punten onder elkaar;

 • Het grootste doel is natuurlijk om verspilling tegen te gaan. Nu wordt er zo’n 50 kg per persoon per jaar weggegooid, ons doel is om dit flink te verminderen.
 • Ook denken wij dat het goed is voor de sociale contacten. Je leert nieuwe mensen kennen.
 • Voor mensen die het niet zo breed hebben is het ook goed omdat het goedkoper is.
 • We willen natuurlijk ook dat mensen bewuster zijn van hun ecologische voetafdruk en worden aangemoedigd om dit te verbeteren.
 • En dankzij deze app leer je nieuwe culturen en gerechten kennen wat natuurlijk super leuk is!
 

Dit filmpje kwam ik vandaag tegen op Facebook en vond ik wel goed aansluiten bij ons hele idee. Want het slaat natuurlijk nergens op dat wij allemaal zo veel voedsel weg gooien terwijl andere mensen alles over hebben voor onze laatste restjes macaroni.

Maandag moeten wij ons idee voorleggen aan de gemeente en hopen we dat wij winnen om zo dit idee echt de wereld in te brengen en werkelijkheid te laten worden. Nu vragen wij alleen nog iets aan jou! We zouden maandag namelijk graag een aantal meningen/argumenten van andere personen in onze presentatie gebruiken om zo duidelijk te maken dat dit echt kan gaan werken.

Dus wij vragen nu aan jou om je mening te geven over dit hele idee zodat wij dit kunnen meenemen maandag. Echt waar dit zou ons heel erg helpen!

Liefs,
Roos

10 opmerkingen

 1. Dit is echt super, Roos! Het idee van een app vind ik al zoiezo heel goed omdat iedereen tegenwoordig alles via zijn/haar telefoon doet. Nog veel succes, ben benieuwd wat er van gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een interessant en goed idee! Heel veel succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een superleuk idee. Er zijn steeds meer mensen bezig met 'groen leven', en op deze manier wordt dat heel makkelijk gemaakt. Dat je de vooruitgang kunt zien is ook handig, dat motiveert!

  Dat was mijn mening dus :) Maaar: wat als mensen dan meer gaan koken om er geld mee te verdienen? Dat was zomaar een vraag die in me opkwam hoor, maar als dat ook aan jullie wordt gevraagd, zou ik er wel alvast een antwoord op bedenken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou inderdaad heel goed kunnen dat mensen meer gaan koken om te kunnen verkopen allee willen wij er wel voor zorgen dat de prijzen niet erg hoog worden. Zo gaan mensen er nooit heel veel aan verdienen maar gaan ze misschien wel voor de punten, eigenlijk alleen maar mooi als er mensen extra voedsel willen doneren (of in ieder geval voor een klein prijsje) aan andere mensen!

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee! Niet alleen kan je op die manier de 'weggooicultuur' wat verminderen, maar mensen die het soms met wat minder moeten doen kunnen zo voor een laag prijsje een verse maaltijd scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi Roos! Ik vind het echt tof dat je hier aandacht aan besteed! En een app is mega handig, iedereen heeft 24/7 een mobiel bij de hand. Heel veel succes, ik vind het een top idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed en interessant idee <3 Super leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat jullie je daar zo in verdiept hebben! Leuk idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een tof idee! Veel succes ermee, liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahh echt een gaaf idee zeg! Echt goed om zoiets te doen, ik ben nu al superbenieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© So It's Rose. Design by Fearne.