How I Scrap

4 april 2017


Een tijdje geleden kondigde ik in DIT artikel aan dat ik mijn eigen fotoboek/scrapbook wou gaan maken. Ik had dit mooie boek van TypeODesign gekregen met de tekst So it's Rose er op. Ze heeft het echt prachtig gedaan vandaar dat ik dit boek ook van binnen zo mooi mogelijk wil proberen te maken.

Afgelopen week heb ik de mooiste foto's uitgezocht en laten afdrukken. En zo kon ik dit weekend ook al gelijk aan de slag. Met een bult vol met allerlei spullen zat ik zaterdag middag op mijn kamer. Nadat ik al de foto's had uitgezocht in 3 categorieën, portret, groep en dier, kon ik dan echt aan de slag gaan.


Ik kan je al wel vast vertellen dat Pinterest op zo'n moment echt mijn beste vriend is (#bestiesforlive). Zo goed ben ik namelijk helemaal niet in handlettering en zo maar het is gewoon wel heel mooi. Daarom zocht ik op Pinterest gewoon een aantal alfabetten (ik weet dus nooit of het alfabets of alfabetten is) en begon ik met mijn tekst of quote na te maken.

Met 3 fineliners/stiften van Stabilo ben ik nu eigenlijk gewoon bezig met het opvullen van mijn boek, naast de foto's natuurlijk. Voor inspiratie raadpleeg ik natuurlijk weer mijn bff Pinterest om de leukste doodles na te maken.


Op dit moment ben ik nog niet zo heel erg ver en staan ook nog lang niet alle foto's er in. Toch wou ik al wel vast mijn vooruitgang delen en de mooiste pagina's die ik tot nu toe gemaakt heb showen. Zo zie je op de foto hierboven de 1e bladzijde van het boek waarin ik een korte inleiding heb gezet en een fotootje die Anna van mij heeft gemaakt op de bloggersmeeting van een half jaartje terug.

Op de volgende foto zie je een pagina met 2 foto's van Vera van Eluamakamaka. Omdat ik al zo vaak met haar foto's heb gemaakt had ik dus 2 mooie foto's die ik in dit boek wou hebben. Dit is denk ik ook gelijk de pagina die het beste is gelukt tot nu toe!


Dit was een beetje wat ik te delen had vandaag. Ik denk dat er binnenkort vast weer een update komt want ik vind het echt heerlijk om te doen. Gewoon lekker rustig met het nieuwe album van Ed Sheeran als achtergrondmuziekje. Dit weekend heb ik mijzelf echt prima kunnen vermaken.

Ook plaatste ik dit weekend op Instagram een klein oproepje of er misschien mensen geïnteresseerd waren in een kleine fotoshoot. Ik wil namelijk meer gaan fotograferen en een beetje uit mijn comfort zone stappen. Nu wil ik niet gelijk zeggen dat ik een hele goede fotograve ben maar leuk vind ik het wel dus het lijkt mij erg leuk om eens iemand anders voor de lens te hebben staan!

Wat vinden jullie nu eigenlijk van mijn boek? Ziet het er een beetje uit of ben ik compleet gefaald? Tips of zoiets zijn ook altijd welkom, ik wil er echt wat moois van gaan maken.

Liefs,
Roos

11 opmerkingen

  1. Wat een gaaf iets heb je er al van gemaakt zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En de prijs naar origineelste blogger gaat naar... Roos! Je maakt altijd zulke originele artikelen, echt heel erg knap! Ook dit scrapbook vind ik geweldig om te zien, heel leuk!
    Liefs,
    Elles

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt super orgineel, overal zie je namelijk nu scrapbooken enz. Maar jij denkt ik maar er echt iets anders van met die foto's! Echt super gaaf💗

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, zo gaaf! Ik wil al een tijdje beginnen met een scrapbook maar ik doe het maar niet, en ik weet niet waarom niet! Maar met foto's is zo'n goed idee!! Oh, je hebt me echt wel enthousiast gemaakt weer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is waarvoor ik het doe natuurlijk, andere inspireren. Ik hoop dat het je weer gaat lukken!

      Verwijderen
  5. Heel leuk gedaan Roos! Ik houd ook wel van plaatjes knippen en plakken, pagina's vullen met allerlei mooie herinneringen. (Met mijn a-creatieve ziel, haha).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jaa hoe leuk!! Ik ben vorig jaar er ook eentje begonnen. Maar dan niet van foto's maar bijvoorbeeld kaartjes etc en daar schreef ik dan ook wat bij. Wat kan je trouwens mooi tekenen'handletteren!!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© So It's Rose. Design by Fearne.