Rommeltje daar boven en School

21 april 2017


School, ik word er de laatste tijd helemaal mee overspoeld! Er moet weer zoveel gebeuren en er word van alle kanten weer van alles van je verwacht. Verplichtingen, regels en druk word er bij je neer geleegd en je moet maar zorgen dat je alles voor elkaar krijgt. Vandaar dat het hier op mijn blog  een tijdje wat rustiger was.

Ik ben er wel een beetje klaar mee eigenlijk. Je moet van alles en er blijft gewoon geen tijd meer voor jezelf over. En als je die tijd dan vrijmaakt voor iets anders waar je zelf graag mee bezig bent lopen alle andere dingen in de soep (lees: onvoldoendes). De één komt weer met een 'leuk' project en de ander heeft weer een of ander 'geweldig' idee. Helemaal beu ben ik het.

Nu kan ik dus zelfs in mijn vrije tijd aan de gang met allerlei projectjes, opdrachten en dan moet er ook nog geleerd worden. Ik heb nota bene volgende week vakantie en kan zelfs nog op Koningsdag voor school aan de slag. Het liefst zou ik nu gewoon heel hard gaan huilen extreem boos worden maar daar schieten we allemaal niks mee op. Ik moet het maar gewoon gaan doen en dan hebben we dat ook weer gehad, voor je het weet is het al weer zomervakantie.


Zoals ik al zei en wat je waarschijnlijk ook zelf gemerkt hebt is het de laatste tijd nogal stil hier op mijn blog. Vaak kan ik er gewoon niet meer de energie voor vinden een echt leuk artikel in elkaar te zetten. En als ik iets post dan doe ik dat ook 100% en komt er geen slap artikeltje online.

Als andere op mijn blog kijken wil ik echt dat ze denken van 'Wauw die maakt er echt werk van!' . Mensen hoeven mijn blog niet mooi te vinden en hoeven mijn artikels niet altijd leuk te vinden als het maar wel gewaardeerd word. Zelf kan ik ook nogal slecht tegen kritiek, al helemaal als ik ergens echt druk mee bezig ben geweest of gewoon trots op ben. Daar kan ik dan soms ook flink over in zitten terwijl dat eigenlijk nergens op slaat. Als ik iets goed of mooi vind maakt het toch eigenlijk niet meer uit wat de ander er van vindt.


Dat was wel weer even genoeg drama voor vandaag. Vanaf nu wil ik er weer wat positiever tegen aan gaan. Huppakee vrolijk liedje (Barcelona van Ed Sheeran) aan en gewoon even die knop omzetten. Het is namelijk na vandaag gewoon vakantie voor mij. 2 Weekjes geen stress (oké waarschijnlijk nog steeds stress) en gewoon dingen gaan doen waar ik van geniet.

Hier een kort lijstje met dingen die ik deze vakantie zeker wil gaan doen:
 • Afspreken met vriendinnen en gewoon leuke en vooral gekke dingen doen.
 • Fotograferen, ik wil mijzelf echt eens uitdagen en misschien eens een onbekende voor de lens zetten (iemand interesse?)
 • Bullet Journal, ik heb vorige week een notitieboekje bij de Hema gehaald die ik wil omtoveren tot Bullet Journal. Binnenkort laat ik hier nog eens wat over zien.
 • Video's, de aankomende 2 weken wil ik mij ook gaan bezig gaan houden met het maken van video's. Het lijkt mij namelijk erg leuk om mijn Blog uit te breiden met een YouTube kanaal. Nu moet ik alleen wel zeker weten dat ik daar wel genoeg tijd voor ga hebben.
 • Lezen, deze vakantie wil ik ook nog een paar mooie boeken uit gaan lezen. Iemand misschien nog tips en aanraders?

Ik ga mij deze laatste periode van dit schooljaar er gewoon nog even doorheen slaan. Gewoon een paar keer diep ademhalen je niet door andere uit de weg laten slaan en gewoon voor jezelf knokken. Ik wil dit jaar over naar VWO4 en moet daar ook het nodige nog voor doen. Dat ga ik allemaal gewoon redden maar ik moet mij niet door andere dingen laten afleiden.

Ik zeg alvast allemaal een fijne vakantie geniet er van en zorg dat je genoeg uitrust. Nu ik alles weer een beetje op een rijtje heb en alles weer een beetje rustig is daar boven in mijn hoofd (van je afschrijven is echt een wonder middel) kan ik weer realistisch nadenken. Alles komt wel goed en ik moet me er niet te veel van aan trekken.

Liefs,
Roos

11 opmerkingen

 1. Gewoon alles rustig aan doen! Iedereen heeft wel eens zo'n dipje. Maar geniet van je vakantie! En zoals ik al zei lijkt het me heel leuk om een keer foto's te maken ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijne vakantie!! En het lijkt me leuk om een X foto's te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt echt weer iets leuks van dit artikel gemaakt, ondanks alle drukte. Maar, neem je tijd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik ben er ook best wel een poosje zoet mee geweest.

   Verwijderen
 4. Komt wel goed!! Die 2 weken zullen je deugd doen ondanks je werk voor school, geniet er maar vooral van, voor je het weet is de vakantie al gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons is de vakantie net een weekje voorbij. Ook hier wordt er weer hevig met toetsen en taken naar de kop gesmeten en inderdaad, ik begrijp je helemaal, ik ben het ook beu. Niemand houdt nog rekening met ons leven na school en dat is echt stom. Heel veel plezier en succes met jouw vakantie!
  Liefs,
  Amber

  Ps. Wat zijn dat leuke foto's en hoe leuk heb je dit artikel verwoord :O
  Ooh en ik ben helemaal blij en trots vanwege het YouTube dingetje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat jij nog steeds zo er zo positief over blijft dat hele YouTube gedoe, ik beloof niks maar ik wil er deze vakantie wel werk van gaan maken stiekem.

   Verwijderen
 6. Roos, ik wil even zeggen dat je het echt super goed doet! Je blog, school en alles. Ik hoop echt dat het toch leuk wordt donderdag(een voordeel: het weer wordt wss toch veel beter!) En we moeten zeker nog is afspreken met z'n alle! Een YouTube kanaal zou echt iets voor jou zijn��.
  Fijne vakantie Rosj, geniet ervan!
  X Nancy��❤

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's! Succes met alle laatste dingetjes voor school :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes met school! En wat een leuke foto's, echt leuk bewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© So It's Rose. Design by Fearne.