My Bullet Journal

14 mei 2017

Een tijdje geleden heb ik het al kort verteld. Ik ben namelijk begonnen met het bijhouden van een Bullet Journal. Het is nog een beetje uitzoeken wat voor mij het beste werkt maar het concept vind ik erg leuk. Samen met een vriendin (Vera) hebben we een aantal minuten in de Hema tussen alle notebooks doorgebracht. Ze hadden van alles maar wij waren toch naar iets op zoek zonder lijntjes en die hebben we kunnen vinden!

Wat ik zo al gebruik:
En zo gebruik ik nog wel allerlei dingen maar dit is toch wel een lijstje met spullen die ik standaard gebruik. Natuurlijk zou het nog toffer zijn als ik de officiële Bullet Journal zou hebben. Gewoon omdat die waarschijnlijk minder snel gaat vlekken (dat de stiften doordrukken) en dat is stoer.
Ik ben altijd al slecht geweest in plannen. En met het starten van een Bullet Journal kon ik hier eindelijk eens aan gaan werken. Mijn tijd een beetje beter in plannen zodat ik niet in tijdsnood kom, dingen vergeet en dat soort dingen. Het is nogal lastig en ik heb mij er deze week al niet helemaal aan gehouden maar ik denk dat als het eenmaal een gewenning word ik mijn tijd vast beter kan gana in plannen.

Wat ik ook al zo tof vind aan het hele Bullet Journal idee is dat je heerlijk creatief aan de gang kunt gaan. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, ontzettend creatief te zijn of met veel originele ideeën te zitten, iedereen kan dit! Je gaat richting Pinterest zoekt op BuJo en gelijk wordt je overspoelt met foto's en ideeën. Ik weet wel zeker dat ook jij zin krijgt om een Bullet Journal te starten als je al die prachtige plaatjes ziet. Het vol houden is een tweede ding maar daar hebben we het nu niet over.


Het leek mij leuk om bij t houden welke boeken ik gelezen heb en naar wat voor muziek ik luister(de). Even klein vraagje tussendoor, heb jij het Songfestival ook gevolgd? Zo ja wat vond jij van de winnaar Portugal? Ik ben wel benieuwd wat jullie er van vinden.

Dan gaan we nu echt beginnen met de 1e maan, Mei. Al een tijdje van te voren was ik gestart met het opzetten van alle pagina's zodat ik mij daar nu niet meer druk over hoef te maken.


Voor deze maand koos ik voor een soort zee thema met lekker veel blauw. Zo heb ik ook voor gezorgd dat dit op elke pagina een beetje terug kwam. Uiteindelijk vind ik het nog best wel leuk gelukt. Natuurlijk ben ik lang geen profesional  maar het kan altijd erger.

De goals die ik heb opgesteld kan ik beter maar weer gelijk weg halen. Eigenlijk denk ik ook niet dat ik daar nog maar iets van kan gaan afkruisen deze maand. Ik heb gewoon geen tijd om te tekenen en voor het coderen het werk vinden is ook nog al een probleempje en dat hardlopen heb ik ook al wel opgegeven. Ja, ik ben wel een beetje hopeloos inderdaad. Haha, het maakt ook niet zo veel uit volgende maand ga ik eventjes wat realistischer aan de slag.

Bij de Blog Goals staat het er nu al wel een stuk beter voor. De 800 volgers heb ik al gehaald op Instagram, zo erg bedankt! Binnenkort komt er een collab aan en voor de 150 volgers op Bloglovin heb ik er nog maar 5 nodig!


Dit zijn dan al weer de allerlaatste pagina's die ik tot nu toe gemaakt heb. Aan de linkerkant ben ik van plan om alle films die ik gezien heb neer te zetten. Dan de rechterkant, daar heb ik gewoon allerlei kleine tekeningetjes neer gezet. Voor als ik mij verveel (gebeurt niet zo snel eigenlijk) dan prop ik daar weer iets onzinnigs tussen. Dit is zo ongeveer eigenlijk ook het enigste aan tekenen wat ik tot nu toe deze maand gedaan heb.

Nu ben ik wel benieuwd wat jullie van dit artikel vonden en of ik vaker mijn Bullet Journal moet laten zien. Ik vind het in ieder geval wel leuk om te doen! Nog een klein nieuwtje, ik ben bezig met het kijken van 13 Reasons Why. Nu zit ik ergens halverwege de 4e aflevering maar het is nog best wel heftig zeg. Toch vind ik het wel erg mooi tot nu toe.

Liefs,
Roos

17 opmerkingen

 1. Ik vind dat zooo leuk! Tof dat je al zoveel pagina's hebt ingevuld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw!! Dat ziet er zó leuk uit! Ik zou willen dat ik dat kon :) Ik ben wel heel creatief hoor, maar de skills om echt iets op een mooie manier te tekenen zijn er nog niet helemaal haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zo heerlijk creatief! Ziet er superleuk uit! Een moodtracker en goals en lijstjes allemaal in één boekje hebben spreekt mij ook wel aan (bij mij liggen al die lijstjes overal en nergens en ik heb een klein boekje waar ik van alles in priegel, niet handig!) En yaaay, 800 volgers! Even zorgen dat nog 5 mensen je volgen en dan kunnen we ook de 150 (!!) volgers op Bloglovin' gaan vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik hoop dat ik binnenkort een groot feest kan vieren (vooral voor al voor de taart).

   Verwijderen
 4. Ik wil dit ook al zo lang doen! Het enige probleem is dat er zo veel tijd kruipt in het bijhouden en ik weet niet zeker of ik nog veel tijd kan missen. Je kan trouwens echt mooi tekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lief Amber! Ik was er eerst ook bang voor dat ik er geen tijd voor zou hebben. Maar als ik gewoon even 5 minuutjes voor het slapen gaan alles invul lukt het prima.

   Verwijderen
 5. Wauuwww!!! Ik zit al een tijdje te denken om er ook een te beginnen maar ik ken mezelf ondertussen en ik weet dat ik het waarschijnlijk niet ga volhouden... Misschien dat ik het toch nog een keer ga proberen deze zomer. Ik vind die van jou echt heel erg mooi en leuk! Superleuk om later ook in terug te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig is dat inderdaad zelf ben ik daar ook wel bang voor maar het is zeker het proberen waard.

   Verwijderen
 6. Ik zit er zelf ook aan te denken om een bulletjournal te nemen. Je hebt hem mooi 'opgepimpt' met je doodles. De films die ik gekeken heb vanaf 1 januari hou ik zelf ook al bij in mijn agenda. Super leuk om te zien wat je allemaal al hebt gekeken dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het je zeker aanraden het is echt leuk om te doen!

   Verwijderen
 7. Aah wauw, gaaf is je bullet journal zeg! Ik ben een tijdje geleden ook hiermee begonnen, maar merkte toch dat ik het fijner vond om gewoon mijn planning en lijstjes in m'n telefoon te zetten. Maar misschien dat ik zo'n habit tracker ook wel eens kan doen want dat is heel handig eigenlijk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het is nog eens leuk ook een Habbit Tracker bijhouden.

   Verwijderen
 8. Zo leuk gedaan! Het is best een tijdje geleden dat ik nog iets deed met m'n bullet journal, maar ik wil er echt opnieuw mee starten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof Roos! Haha goeie doelen ook ;) ik ben er dus ook mee bezig maar tis lastig om niet te vergeten er iets mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook een bullet yournal en ik hou er zo erg van. Zo fijn om even erin te werken. En als alles er netjes uit ziet en het lukt allemaal heb je gewoon even een yes momentje. Diepe zucht. Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is dit leuk om te zien! Ik krijg helemaal zin om zelf ook creatief bezig te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© So It's Rose. Design by Fearne.