Op Reis?!

9 mei 2017


Het is al bijna weer zo ver, de grote excursie. Ik zit nu in de 3e en na dit jaar zit ik al weer op de helft van mijn middelbare school periode. En volgend jaar is het dus al zover dat alle 4e-klassers op excursie gaan naar het buitenland. Ik zie er nu al zo naar uit en kan echt niet wachten tot het zo ver is. Vandaag wou ik jullie even op de hoogte brengen van mijn keuzes, niet dat het ook iemand wat gaat interesseren maar gewoon omdat ik het leuk vind om even te delen.


Zoals ik al zei het duurt nog wel even voordat ik echt mag gaan. We gaan namelijk in Oktober en moeten dus nog eventjes wachten. Wel komt het keuze moment nu al heel dicht bij wat er alleen maar voor zorgt dat ik nog enthousiaster word. Eigenlijk heb ik mijn keuze al wel gemaakt maar wou toch nog een aantal tips van jullie horen (lang leve het blogger zijn, gratis advies).

Het idee is dus dat we 5 1e keuzes opgeven wat inhoud dat we 5 bestemmingen mogen kiezen die allemaal gelijk zijn. De kans is dus overal even groot. En dan als laatste mogen we ook nog 1 2e keuze opgeven. In totaal zijn er 15 bestemmingen om uit te kiezen dit jaar, een nogal lastige keuze dus.

Al het sportieve viel voor mij eigenlijk al wel af. Ik ben niet iemand die graag gaat klimmen, fietsen of lopen laat mij maar lekker wat cultureels of toeristisch doen (hier bedoel ik natuurlijk gewoon foto's maken mee, haha).


 Hier in het kort mijn lijstje:
1. Rome, verblijf op een camping en met een groepje van circa 5 in een camper.
2. Toscane + Venetië, we reizen alleen bij deze excursie wel per bus dus kunnen we zeker 15 uur rijden rekenen, verder wel onwijs leuk!
3. Spanje, later worden er nog 2 à 3 steden uitgekozen die we zullen gaan bezoeken.
4. Portugal, we zullen hier de plaatselijke bevolking ontmoeten en een aantal culturele dingen ondernemen.
5. Budapest, het lijkt mij een prachtige stad en we zullen het meeste ook in deze stad te vinden zijn.

Voor de 2e keuze twijfelde ik nog tussen 2e landen. Want wat moet je ook als je zo ontzettend veel keuze heb?! Ik twijfelde dus tussen Nice en Polen. Iedereen verklaard mij voor gek dat ik naar Polen zou willen maar het lijkt mij gewoon een hele interessante excursie. We zullen hier onder andere ook Warschau en Auschwitz bezoeken. Het is heftig maar het lijkt mij ook erg leuk om eens mee te maken. Maar natuurlijk is Nice ook prachtig en lijkt het mij ook heel tof om daar heen te gaan. Alleen ben ik daar een paar jaar geleden ook al wel in de buurt geweest. Toch denk ik dat ik uiteindelijk wel voor Nice kies (haha rijmt).


 Nu vraag ik dus aan jullie wat jij zou kiezen. En als je al eens eerder op één van deze plaatsen bent geweest lijkt het mij ook erg leuk om wat tips te horen. Nu ben ik ook sowieso van plan om heel veel foto's te gaan maken. Echt eerlijk waar ik kan  niet wachten om te gaan!


 Liefs,
Roos

11 opmerkingen

 1. Polen is een mooi land hoor! Dat zou je niet denken. Ik ben naar Gdánsk in Polen geweest en dat was heel mooi. En over Rome: superleuk dat je die stad uit kunt kiezen! Het is de gezelligste plek waar ik ooit geweest ben. En eigenlijk denk ik ook dat mijn top 5 er ongeveer zo uit zou zien.

  Wel raar trouwens dat je bij alle 5 evenveel kans hebt. Wat als jij naar Budapest gaat terwijl iemand anders daar liever dan jij heen wilde? Beetje raar geregeld :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt maar omdat we met zo veel leerlingen gaan word het anders een beetje onmogelijk.

   Verwijderen
 2. oh ik zou echt naar Toscane en Venetië gaan, of Rome hihi. lijken me allemaal wel heerlijke landen! wij hadden helemaal niet zoveel keuzes trouwens. jammer :( maar dat reisje is wel heel leuk én gezellig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie keuzes om uit te kiezen, bij ons is alles al gekozen (enkel Londen in het 6e..) Ik hoop dat je kunt doen wat je het liefste wilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super leuk dat je mag kiezen! Bij ons was het gewoon; we gaan naar Griekenland, of je dat nou leuk vindt of niet haha. Maar Budapest is echt super leuk en relatief goedkoop, ook qua uitgaan enzo! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik eigenlijk nog helemaal niet dus dat klinkt wel goed!

   Verwijderen
 5. Wauw, wat veel landen om uit te kiezen zeg! Wij konden uit 4 excursies kiezen, waarbij 2 dichterbij waren en 2 verder en dan ook een gelijke verdeling in actief/cultureel. Nou vond ik dat overigens prima, haha! Je keuzes zijn heel tof, Rome is een mooie stad, Spanje is ook tof!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ikzelf zou voor 1, 2 of 4 gaan denk ik! Portugal lijkt me heerlijk, ben er nog nooit geweest. Rome is ECHT een aanrader eens naartoe te gaan. Dus of je het nu gaat doen of eens met een vriendin of vriend, je moet daar sowieso eens geweest zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stiekem hoop ik ook wel dat wij naar Rome mogen uiteindelijk.

   Verwijderen
 7. Budapest lijkt me zo mooi, net weer even iets anders ofzo. Anyways, alle bestemmingen lijken me eigenlijk onwijs tof.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© So It's Rose. Design by Fearne.